Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklâl Marşı'nın Kabulü

TBMM Genel Kurulunca 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" olmasının kararlaştırılmasının ardından tüm yıl boyunca tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından, milli marşın anlamını ve Kurtuluş Savaşı'nın önemini anlatmak amacıyla İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenleniyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) düzenlenen etkinlikler kapsamında ÇOMÜ TV’de Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklâl Marşı'nın Kabulü konusunda program gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reyhan Körpe’nin moderatör olduğu, Prof. Dr. Muhammet Erat, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cahide Sınmaz Sönmez ve Dr. Öğretim Üyesi Melek Kalınsalih’in konuşmacı olduğu programda Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşındaki rolü ve edebi kişiliği konuşuldu.